Projects

ZHEJIANG MUSIC INSTITUTE

BACK TO PROJECTS

Location: Hanghzou
Country: China
Appointment: 2012
Basic data: 300,000 m2
Invited International Architectural Design Competition

Client: Zhejiang Music Institute, Hangzhou
S+T Team: Roman Talas, Zuzana Kralovicova,
Slavomir Valigursky, Roman Dibarbora,
Alena Pecikova, Richard Kralovic

Respect for the urban and natural constraints plays an important role in our design of the organization of the whole campus of school buildings. The unique scenery of the land by the Fuchun and Qiantang rivers elected for the project to be divided by a Dragon - a wide communication path giving the complexity of its distinctive composition.

This path thus combines function and design, marks the entrances to the buildings, creates gathering and relaxation area for the variety of users - students, professors and visitors. The unusual shape of the plot requires some thought and rationality, thus the campus entry is placed to the north, giving a welcome design by its generous Plaza.

Conference, theatre and school buildings standing here are individually designed to create a visual inspiration to the students. In the internal organization, the new buildings combine rationality and flexibility with its architectural and spatial qualities.